さざ波
2018年 07月 11日
さざ波を作ってみました。
天然着色料で淡い色にし過ぎたのか
サーファーの夫は波とはわからなかったのですが笑、
お茶席では和菓子はお客様に想像をさせて
会話を引き出せるよう
抽象的に季節を表現して作られているので、
このお菓子も「これは何でしょう」「波かな?」
という会話が生まれそうかな笑?
↑娘のダンス送迎の間の、私のお気に入りの場所です。
夜はムーディーなジャズが流れていて
どうぞ座って読んでくださいという椅子やソファーもあり
スタバで読んでもいいのです。本好き&ジャズ好きの私には至福のひとときです。
ずっと我が家の庭には子供の手のひらサイズの
蛙の住人がいます。
ポテっとして、まあるい背中が愛嬌のある住人。
が、娘には怖いようです笑。
通れない娘のために蛙の背中をちょんとつついて
動かすのが最近の夜の日課ですw。
I made Japanese confectionary which expressed wave on the sea.
Although my husband who is a surfer did not know what it means,
basically Japanese sweets for tea ceremony are made abstract
because hosts have their guest imagine what it means, and
want them to have a good conversation.
I wish my works also would be so.
A couple of frogs has lived in our garden for ten years.
They have big body like a palm of child's hand.
At first I was surprised at them,
but they are calm and laid-back mood in an unhurried tempo.
I gradually became to feel familiarity with them.
My daughter is still afraid of them when the frogs is in front of our porch.
She sends a email to me from our garden because she can not slip by frog.
So I routinely move frogs out the way every night.
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taekamede at 2018-07-13 17:21
What a beautiful color of the Japanese sweet! I was amused by light pink color mixed into light gray color which is very refined atmosphere!
そんなに大きなカエル殿が住んでいるんですね~~
カエルの図太そうな姿ってほほえましいですね!
でも、それをツンツンする勇気は私ないかも・・
sweetさん、またしても尊敬です(^^♪
そんなに大きなカエル殿が住んでいるんですね~~
カエルの図太そうな姿ってほほえましいですね!
でも、それをツンツンする勇気は私ないかも・・
sweetさん、またしても尊敬です(^^♪
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everydaysweets at 2018-07-14 10:34
> taekamedeさん
I like subltle color like pattern of kimono, but recently I want more bright color, thanks of you^^
蛙は大きい分重たそうにのそのそと歩くから怖くないんです♪つんつんしても「どかなきゃいけないのね」くらいに動くんです笑。あ、練り切りは白豆といえど生成りだから元々の色がベージュっぽくてそれがライトピンクな感じでもあります~(^^)
I like subltle color like pattern of kimono, but recently I want more bright color, thanks of you^^
蛙は大きい分重たそうにのそのそと歩くから怖くないんです♪つんつんしても「どかなきゃいけないのね」くらいに動くんです笑。あ、練り切りは白豆といえど生成りだから元々の色がベージュっぽくてそれがライトピンクな感じでもあります~(^^)
by everydaysweets
| 2018-07-11 22:27
| Japanese sweets
|
Comments(2)